Fredrik Meidell (til venstre), viser frem stekt regnbueørret fra Hima Seafood under en testsmaking på kontoret. Smaksprøven fikk strålende tilbakemeldinger i Totalbetongs kantine på Bryne. Foto: Totalbetong

Første smaksprøve fra verdens største regnbueørretanlegg: – Kvaliteten imponerer

Totalbetong er totalentreprenøren som bygger Hima Seafood på Rjukan – verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for regnbueørret. Anlegget er på 29.000 m² og har en lengde på 320 meter. Nå har Totalbetong fått smakt på den første fisken fra anlegget – og resultatet skuffer ikke.

Vi jobber i hele Norge. Ta kontakt for å starte et prosjekt.
post@totalbetong.noFinn kontaktperson

– Vi fikk ut noen stikkprøver av fisken som har vokst opp på Hima. Den ble tilberedt og servert på kontoret, og tilbakemeldingene er veldig gode. Både smaken og konsistensen er helt i toppklasse, sier anleggsleder i Totalbetong, Fredrik Meidell.

Høy kvalitet

Første innsett av rogn i anlegget var i januar 2024. For teamet i Totalbetong som jobber på Hima Seafood-prosjektet, er det motiverende å se at anlegget allerede produserer fisk av så høy kvalitet. Nå ser de frem til oppstarten av fullskala slakting i juli.

– Det første innsettet har vært gjennom seks avdelinger ved anlegget på Rjukan og har allerede oppnådd en imponerende kvalitet. Tilbakemeldingene vi har mottatt fra Hima Seafood viser at vi er på riktig vei, forklarer Meidell.

– Startskuddet gikk da rognen ble satt inn i januar 2024, da ble en biologisk faktor introdusert til fremdriftsstyringen i prosjektet. Hver avdeling skal overleveres i god tid før fisken flytter inn. God planlegging og godt samarbeid med alle involverte fag er derfor avgjørende for å sikre en smidig overgang til full drift, sier Meidell. 

Hima Seafood planlegger at den første hovedslakten skal finne sted i juli, og Totalbetong jobber for fullt for å sikre at slakteriet er klart i god tid.

Positive tilbakemeldinger

– Vi har hatt en tett dialog med Hima Seafood, og de er svært fornøyde med hvordan prosjektet utvikler seg. Dette gir både oss og kunden trygghet i at vi leverer et anlegg som innfrir forventningene, sier Meidell.

– De er fornøyde med fremdriften og hvordan prosjektet styres. Det skaper trygghet for både oss og Hima Seafood, avslutter han.

Flere artikler

Se alle artikler